Architectuur langs de rails en meer

BIELZ kazerne schaalmodel

Johan van den Kornputkazerne

Dankzij de nauwe samenwerking met Defensie heeft BIELZ als eerste in Nederland een regiments kazerne beschikbaar voor al die Liefhebbers van defensie materiaal op schaal.

Historie van de Bootskazernes

In de jaren voorafgaande aan de mobilisatie werd de diensplichtwet aangenomen en moesten er in rap tempo kazernes worden gebouwd . Het model hiervoor werd door Kapitein der Genie A.G.M. Boost in de jaren 1937-1938 ontworpen en in onvoorstelbare snelle tijd . Toen de regering in september 1937 het wetsvoorstel indiende, was slechts anderhalf jaar beschikbaar voor de realisering van de gebouwen. 16 kazerne werden er maar liefst gebouwd. alleen zo kan er een goede accomodatie worden  geboden aan de strijdmacht.

Het Poortgebouw van de Johan van den Kornput kazerne is compleet na te bouwen mooi plaats voor uw  YP 408 en DAF  trucks.

  

Johan van den Kornputkazerne te Steenwijk thuisbasis van het 45 Painfbat . Legeringsgebouwen, kantine-en douchegebouw, munitie bergplaatsen  worden op inschrijving herontworpen. Het poortgebouw van 90/90 cm is reeds te bestellen  Met dank aan het 45 Painfbat! 

https://www.youtube.com/watch?v=90MTLGKcFPw

 

Share this post
  ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.