Architectuur langs de rails en meer

veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen


3dscaleworks herontwerpt oude of nieuwe bestekken voor elke schaal en realiseert deze unieke gebouwen als bouwpakket of als maquette . Ook technische voorwerpen zijn mogelijk in een breed scala aan kunststoffen

How to Order


Shopping Online

IMG_5702

Als u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde plaats/gebouw, komt u twee  bestel mogelijkheden voor:

If you made a choice of ordering a model, there will be to ordering procedures

  1. Direct bestellen, model is op voorraad,  en printbestand  is aanwezig is levering binnen 10 werkdagen.Direct delivery means  model is ready to be printed within 10 workingdays.
  2. Model aanvragen, betekend dat er is nog geen printbestand is.  Herontwerp volgens oud bestek moet nog worden uitgevoerd.  mail ons met te vraag naar de levertijd en aanwezigheid van het bestek met vermelding productnummer. Bij uitvoering van een eerste herontwerp zal 3dscaleworks vragen om een aanbetaling  van 10% totaal bedrag. Wij houden u na aanbetaling op de hoogte van de tekenvorderingen .  Na beider goedkeuring kan overgegaan worden tot rest betaling en levering. model har to be redesigned for printing, contact  us for redesigning the model and printing it, in this case  we ask a downpayment of 15% of the total costs

Find Out More

prototyping

IMG_5699

Elk getekend model dat geprint moet worden heeft zo zijn eigenschappen van gebruik of het nu gaat om een  gebruiksmodel of dat het gaat om een ontwerp presentatie. Het toepassen van de juiste materialen, afstelling en advies is ons werk. bij ons is ook uw idee veilig met een NDA! van idee naar tastbaar model is snel gerealiseerd  en voorkomt onaangename verassingen in het verdere productieproces.  Wij hanteren een uurtarief van €35.00 per uur excl materiaal en printtijd. vraag tijdig een offerte aan ivm drukte!

Find Out More

Verzenden en breuk

IMG_5701

Als onze bouwpakketten worden voor verzendingen gecontroleerd op compleetheid.

  • Onderdeel kapot of ontbreekt

Wij sturen u  zonder kosten reserve componenten toe.

  • Verzending

Kleine pakketten  zullen per brievenbuspost verstuurd worden , overige pakketten worden standaard verzonden, tenzij afgestemd met u als klant.  Dit alles conform TNT tarieven. Verzendingskosten  zijn niet inbegrepen bij de prijs.

Find out More

Schalen

Schaalgroottes

De kracht van 3D printen is dat elke schaal van een model geprint kan worden met twee aantekeningen. Detail onder de 0,4 mm zullen verdwijnen naarmate de schalen kleiner worden, maakt bijvoorbeeld dat intekenen van een steenreliëf, de steen 10 % in werkelijke grootte  wordt vergroot om één tekening ook geschikt te maken voor N schaal en weatheren/ invoegen meer effect te geven.  Grotere schalen vergen meer printtijd en meer onderdelen omdat afmetingen (nu nog) beperkt zijn tot 26 cm3. Prijsstelling gaat uit van HO. Neem contact op voor overige schalen. Richtlijn is:   0 schaal (3005), schaal 1 ( 400%) G schaal ( gemiddeld 1;25)500% t.o.v  prijs H0  waarbij voor buitengebruik het 600% is  en N en Z schaal  resp 75% en 60% . Met als opmerking dat elke model uniek is en er geen serieproductie aan te pas komt. Natuurlijk kunnen in Z en N niet alle details tot zijn recht komen . Ook interne indelingen kunnen worden meegeleverd tegen 40/50% meerkosten

All scales are possible  please contact us for a price indication

 

 


 


Find out More

Inhoud

IMG_5697

Ontwerpen printen en bouwen

Of het nu een schaalmodel is uit de collectie of uw eigen huis of favoriete gebouw!

Elk model is zo zorgvuldig mogelijk gereconstrueerd op schaal aan de hand van bestekken en fotomateriaal, Google Earth en street.   Geprint in PLA ( zetmeel verbinding met additieven) in gewenste RAL kleuren  zijn de modellen ook nog eens duurzaam.  De modellen kunnen verlijmd worden met contactlijm of contact seconde gel ( bijv Bison). Schilderen vereist niets meer als normale bouwpakketten, de meer liefde u steekt in het bouwen, hoe realistischer het wordt zie voor een goede bouw het groterdam project .  

U kunt de gehele bouw ook aan ons overlaten, wij hanteren een uurtarief van €35,00  per uur excl printtijd en materiaal voor werken in opdracht. Velen zijn u voorgegaan in de realisatie van een  ontwerp op schaal, daar zijn wij specialist in.  Wees echter tijdig met de aanvraag i.v.m. de langere realisatietijd

Find Out More

Werkwijze

abcoude1871

Vanuit bestaande bestekken wordt een hernieuwd ontwerp gemaakt van het gebouw.  het bestek vormt de basis voor een print printbestand op de gewenste schaal. Voor binnengebruik hanteren wij afbreekbare kunststof PLA (zetmeel). dit is zeer milieuvriendelijk en in elke RAL kleur beschikbaar.

Voor buiten gebruik  zoals bij schaal S en G, zal ABS  of ASA de basis vormen. ASA is  temperatuur- en UV bestendig.  Het  printen worden uitgevoerd met Nederlandse Leapfrog  printers en kunnen reliëf realiseren tot 0,1 mm.

Find Out More

Betaling en verzending


Have any questions we didn't answer?