Architectuur langs de rails en meer

Elk gebouw heeft zijn verhaal !

Luister naar het gebouw !

Elke gebouw wat U koopt bij 3dscaleworks heeft zo zijn eigen verhaal.  Vaak zijn opdrachtgevers personen met herinneringen  aan meestal vervlogen tijden waarbij het gebouw centraal staat.  Het kan bewoning  zijn of beleving. Bij het tot stand komen van vele van de gebouwen  die worden her ontworpen en geprint gaat eerst onderzoek aan vooraf in de  desbetreffende archieven.  Het lezen van de bestekken heeft iets vreemds, je  kijkt naar aantekeningen  van soms 150 jaar  oud  van bijvoorbeeld van Brederode  en leest soms opmerkingen over discutabele aanbestedingen of andere belangwekkende voorvallen. Dit en het verhaal van de opdrachtgever geven het model zijn waarde!

      

Bij ontbrekende gegevens  is soms èèn referentiepunt voldoende om een volledige tekening in CAD te realiseren wat best wel  arbeidsintensief werk is.   Het intekenen wordt gevolgd door het  onderverdelen van het gebouw in printbare delen die virtueel gepast worden en  daar wordt rekening gehouden met  de vaardigheid van een gemiddelde bouwer.

 

Na het virtueel passen  worden de onderdelen  geprint en worden kozijnen zo gemaakt  dat ze in de uitsparingen klikken de onderdelen worden in verschillende  resolutie tot wel 100 micron geprint  wat zorgt voor een  mooi oppervlak.   Uiteindelijk wordt het pakket verstuurd en is het aan de vaardigheid van de bouwer om hier iets moois van te maken.

    

Voorbeeld Apeldoorn 1911( met dank aan Rob van ‘t Ende)

Het feit dat er  meer als 1600 gebouwen ter beschikking zijn in alle schalen is mede te danken aan  de compleetheid van de archieven, de goede documentatie s die Nederland rijk is zowel op het internet als in de boeken. Toon aangevend zijn daarin, Wichor Bramer ( Stationsweb.nl)  voor de vele impressies, Victor Lansink (auteur  verdwenen spoorlijnen) , Nico Spilt ( Langs de rails) of Wim Wegman( Sporen van verdwenen lijnen) en al die mensen elke dag bezig zijn met de vele spoorweg herinneringen.  Het is  genoegen om deze gebouwen te realiseren en en soms tranen  te zien als een gebouw herinneringen tot leven brengt! de 3D techniek helpt mij daar bij.

Wat is uw verhaal?

Is het een stations gebouw of is het uw eigen woning of wijk of winkel?

laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.