Architectuur langs de rails en meer

Schaal spoorbericht N, 0 of 1 en de toekomst!

Een realistisch model  omzetten  van werkelijkheid naar schaal N O of 1 vergt vaak een wat ander benadering.  Zoals als u al gewend bent zijn alle modellen in HO ook de werkelijke afmeting van 1;87 . Vaak zien klanten de modellen en denken ,”dat is groot!” . Dit  is omdat u anders gewend bent. De meeste leveranciers nemen de schaal niet zo nauw !!

De grenzen van detail  wil ik u graag uitleggen.

Als een gebouw of element veel detail bevat en  de afmeting  lager is dan 2 cm werkelijk is dat niet te printen in schaal O  met de huidig FDM( versmolten depositie methoden) , de SLA techniek ( vloeistof printen) kan een detail van 1,5 cm nog wel hebben voor schaal O . De grenzen van beide technieken   zijn  schematisch weergegeven voor de schalen N,Ho , O en I .

Elk model  wordt met die achtergrond in gedachte dan ook herontworpen , waarbij meer of minder detail kan worden getoond in het model. Uit ervaring   is de tekencomponent   de rode draad in de prijs/ productie factor.  Zoals nu nog op de site te zien is alles grotendeels geladen met HO prijzen.  U kunt daar voor N schaal 30% af trekken  en mailen als u een uniek gebouw wenst.  Voor schaal O en I geldt het omgekeerde  daar is een opslag van 400% , 500%

Het herontwerpen heeft mij vele manuren gekost om te komen tot de meest complete website van vooral Nederlandse gebouwen , maar ook daar buiten. Door deze inspanningen mag 3dscaleworks best trots zijn op de goede samenwerking met Prorail, het Utrechts archief  het Spoorwegmuseum en andere lokale archieven en Musea,  die vaak ook werk hebben opgenomen in hun collectie.  Dus u begeeft zich in een select gezelschap.

Ravensteijn Utrecht CS

Het ontwerpen kost tijd, maar ook het afwerken  zal u zorgvuldigheid in acht moeten nemen om het mooiste resultaat te bereiken zo zal u baan  verrijkt worden  met een verhaal!

De toekomst!

In de loop van  tijd zal de verbetering van de site  categorieën worden aangebracht per model  voor de keuze uit N/HOen O en I  !

Ook de buitenlandse connecties kloppen aan de deur, dus is de website meer internationaal aan het worden !

Ook  komen er thema’s  die ons land rijk maken aan bod onder landleven en Stadsleven, waarbij de belangrijke architecten niet mogen ontbreken.en de ontwikkeling van een sociale woningbouw al is gestart met een rijke schakering aan huizen, buurtwinkels, kerk en  school!

Op het moment van schrijven zit de wereld in een overlevings modus, waar ik hoop dat wij allen weer snel en gezond uit zullen komen!

Gezondheid en pas goed op jezelf en anderen!

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.