Architectuur langs de rails en meer

Nederlandse Spoorwegarchitectuur 3D ontworpen 3Dgeprint

Spoorwegstations  in herontwerp

De combinatie van fotomateriaal en zorgvuldig beheerde archieven maakt het mogelijk natuurgetrouwe weergaven op schaal te reproduceren voor musea en de modelbouwwereld. Het ontwerp neemt je mee terug naar de tekentafels van van Brederode, van der Gaast, Douma, van Heukelom, Cuypers en Margadant en al die andere architecten in dienst van de spoorwegen.

            

De opdrachtgever  wordt meegenomen in de bouwvorderingen van soms niet meer bestaande gebouwen en gaan terug in de geschiedenis. De digitale herbouw laat oude herinneringen vaak herleven wat vroeger alleen was weggelegd voor de vele handen van enthousiaste modelspoorverenigingen. Als centraal punt in het dorp of stad werd zo’n spoorpunt vaak voorzien van een uitgebreid emplacement wat ook weer nagebouwd kan worden op elk schaal en uit elke tijdsperiode . Van wachthuis naar seinhuis naar de centrale.

                    

Met de nieuwste 3d printtechnologie komt detail tot 0,1 mm volledig tot uiting in de gevels en daken wat een goede basis vormt voor een mooie afwerking en weathering. Alle onderdelen worden separaat geprint vaak in meerdere kleuren en geleverd als bouwpakket met historisch materiaal.

                  

Het is nu aan de opdrachtgever om zijn “station”  mooi in te richten.

  

Alweer een uniek gebouw in aanbouw ergens bij een modelspoorliefhebber met passie voor  Nederlands spoor.

links die u kunt volgen;

 

gemaakt door  Rob van ‘t Ende

Apeldoorn 1910  zie

CAD tekening Geldermalsen gemaakt door Ewout de Leeuw

Beneluxspoornet

Geldermalsen zie

Beneluxspoornet