Architectuur langs de rails en meer

Scannen, leren ontwerpen en printen


Wij zijn gespecialiseerd in het optimaal toepassen van 3Dscan en printtechnieken

Ontwerp

3D Ontwerp

Het printgeschikt ontwerpen van een model/ontwerp  vraagt om kennis van de diverse print- en kunststof  technieken. Hoe te printen met wat. Om de hoge kwaliteit van 3D prints te garanderen is het essentieel om de ontwerpregels van 3D printen in het achterhoofd te houden als u ontwerpt.

gevel op leapfrog Bolt

Hoog detail gevels

Wij specialiseren ons in het printen van bouwkundige- en technische ontwerpen .

vragen, mail of bel ons

Scan

3D Scanning services

3dscannen vraagt om apparatuur met hoge resolutie of het nu gaat om het scannen van een historisch pand of reverse engineering. 3dscaleworks  is voor het scannen  van objecten een samenwerking aangegaan met de Ten group. Voor een passende offerte kunt u contact opnemen met de Tengroup.

TEN BEGELEIDT EN VOERT HET VOLLEDIGE PROJECT UIT VAN A TOT Z.

 • Scannen
 • Puntenwolk
 • Postprocessing
 • Viewer
 • 2D en/of 3D CAD
 • Animatie

Geen plan beschikbaar? Of enkel een onnauwkeurig plan? Geen probleem. TEN kan in geen tijd een gebouw opmeten met 3D-laserscannen. 

De voordelen zijn veelvuldig:

 • Snelle opmeting
 • Elk detail wordt gecapteerd
 • Nauwkeurig ongeacht de moeilijkheidsgraad
 • Geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen of onveilige locaties
 • Kostenbesparend
 • Voor zowel renovatie als tijdens de realisatie as built.

METEN IS WETEN
3D-laserscanning van TEN helpt elk (ver)bouwproject op te meten
Nauwkeurige plannen zijn essentieel bij elk bouw-, renovatie- of herbestemmingsproject. Maar wat te doen wanneer er geen plannen voorhanden zijn? Of wanneer het te (ver)bouwen project op het eerste gezicht niet op te meten valt? Met 3D-laserscanning biedt ingenieursbureau TEN een nauwkeurige, kosten- en tijdbesparende oplossing waarbij élk detail nauwkeurig opgemeten wordt, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen of onveilige locaties.

Wat is 3D-laserscanning?

       
Bij 3D-laserscanning wordt een laserstraal geprojecteerd met een snelheid van 1 miljoen punten per seconde, zowel 360° verticaal als horizontaal. Met behulp van deze techniek wordt een exacte kopie van de werkelijkheid gemaakt door de FARO Focus 3D-laserscanner. Een gemiddelde scan in zwart-witte uitvoering neemt ongeveer 2,5 minuten in beslag. In kleur is dit ongeveer 7 minuten. Het hoeft geen betoog dat een volledige scan van een complex bouwwerk uit miljarden meetpunten bestaat. Zo wordt een zogenaamde “puntenwolk” gecreëerd. Tegelijkertijd worden foto’s gemaakt door het toestel. Aan de hand van die foto’s kan een viewer worden gemaakt die – op vraag van de klant – kan omgezet worden in een 2D tekening en/of 3D CAD model.

Tijd- en kostenbesparend
3D-laserscanning heeft soms iets weg van sciencefiction, maar het is realiteit én het biedt tal van voordelen. Het is een kostenbesparende manier om snel accurate plannen te maken: geen tijdrovende opmetingen, geen nutteloze verplaatsingen én… een maximale eliminatie van menselijke fouten. U krijgt de situatie te zien zoals ze echt is, dus mét eventueel scheve muren of doorbuigende daken. 3D-laserscanning is dan ook ideaal om te gebruiken bij een verbouwing. Complexe opmetingen of het in kaart brengen van grote sites zijn andere vaak voorkomende toepassingen. Maar ook bij kennisborging van erfgoed is 3D-laserscanning van onschatbare waarde.

Rijke output
Alle scandata worden automatisch op een SD-kaart opgeslagen en uiteindelijk op de computer geïmporteerd. Nu begint het verwerkingsproces: alle scans worden opgeslagen, de puntenwolken worden met een grote precisie en via een unieke methodologie aan elkaar gehangen. De klant beschikt zo over een hele resem aan mogelijkheden om de opmetingen verder te verwerken. De 3D-puntenwolken kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden in een online 360° viewer of een offline meetbare viewer, 2D as-built lay-out of doorsnedes, 3D-modellen en renders of animaties.

Why choose one if you can have TEN
3D-laserscanning is één van de ondersteunende diensten die TEN aanbiedt. Het ingenieursbureau werd in 2009 opgericht door Mike Matheeussen. Op vandaag beschikt het bedrijf over 4 vestigingen, verspreid in Vlaanderen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kortrijk, waar het bedrijf ook opgericht werd. De 70-tal werknemers zijn actief in de 3 takken die de corebusiness van TEN vormen: Mechanical Engineering, Product Development en Project Management. Naast 3D-laserscanning en blauw licht scanning biedt het ingenieursbureau volgende ondersteunende diensten aan: Visualisatie en Outsourcing.

TEN POSITIONEERT ZICH ALS EEN BETROUWBARE “ONE-STOP-SHOPPING”-PARTNER.
Eigen landmeter
Dat betekent dat u bij TEN terechtkan voor de opmeting, het aanmaken van as-built-plannen, de engineering, maar ook het projectmanagement en de opvolging van uw project. We beschikken ook over onze eigen landmeter, zodat u ook deze kost uitspaart.

Dankzij de doorgedreven en jarenlange expertise in reverse engineering, het bewerken van puntenwolken én het gebruik van eigen technologie en programmatietechnieken, biedt TEN zijn klanten bovendien een zeer hoge nauwkeurigheidsgraad aan. In tegenstelling tot andere spelers op de markt, heeft TEN ook geen enkele moeite om een heel grote hoeveelheid puntenwolken te verwerken en te combineren tot 1 geheel. Bovendien zijn de output en de verwerking in alle gangbare CAD-pakketten ook mogelijk. Kortom, heeft u bij de start van een project behoefte aan 2D- of 3D- plannen/informatie of na een realisatie behoefte aan een as-built-plan, renders of animaties? Denk dan aan 3D-scanning en TEN: het is sneller en nauwkeuriger dan conventionele opmetingen en het betaalt zich gedurende uw project 100% terug.

CONTACTEER ONS NU VOOR EEN OFFERTE:
Rudi Van Thielen
Bel +32(0) 470 26 05 62
of mail naar rudi.vanthielen@tengroup.be

Print

Het printen

Het printen van een product vergt een goede kennis van de mogelijkheden in de 3D techniek en de materialen. De ontwikkelingen in  het 3D printer gaan snel , de kunststofproducenten haken daar op in met steeds betere materialen  en combinatie met metaal, hout, bamboe, carbon en  zelfs steengruis.

Leapfrog-3D-Printer-Creatr-HS-e1457523112623-1    Leapfrog HS    Leapfrog Bolt pro

Kennis, vaardigheid en Leapfrog printers voor het beste resultaat.

mail ons voor meer informatie over Leapfrog printen of filament vragen.

mail ons

3D Cursus/-Trainingen

Vele enthousiastelingen en bedrijven hebben een 3d printer gekocht maar zijn vaak teleurgesteld als het gaat om de resultaten die geboekt worden.  Het leren werken met een 3D printer vergt de nodige vaardigheid die ook u kunt leren. Belangrijke aspecten als kunststofgedrag,  afstellen van de printen naar ontwerp  maken van uw printen een krachtig stuk gereedschap , waar u echter wat tijd in moet investeren!

Training kan afgestemd worden  naar de praktijk  van uw bedrijf of hobby . U leert omgaan met de beste slicersofware  van Simplfy3D, die van uw ontwerp  de beste print kan maken.  Deze slicer software ondersteund de volgende 3dprinters.

Voor een uitgebreid  beeld van de ondersteunende 3dprinters zie Simplify3D hardware support :

U leert de techniek middels Leapfrog printers van Nederlands fabrikaat, het gedrag van de kunststoffen en toepasbaarheid en het afstellen van de slicer-/printsoftware

mail of bel ons voor verdere informatie  mail ons