Architectuur langs de rails en meer

Spoorlijn Uitgeest-Zaandam 150 jaar

Spoorlijn Uitgeest-Zaandam

Het is 1867 als er in de Zaanstreek druk gewerkt wordt aan de stations Assendelft -Krommenie, Wormerveer, Koog-Zaandijk en Zaandam. Al deze gebouwen werden in opdracht van de HIJSM  ontworpen door K.H van Brederode.

It’s 1867 when  the  Dutch Railwayline Uitgeest-Zaandam opened, all building on that track where designed  by raiway ingeneer and architect K. H. van Brederode

zaandamparkzaandam1920

Het herontwerp  gaf een goed beeld van de stijl van bouwen van van Brederode. Het CAD herontwerpen is voltooid en inmiddels staat de eerste gevel op zijn fundament. Het wordt het pronkstuk van 3d scaleworks met volledige interne inrichting.

Redesigning this building gave a good insight in the architects designing preferences.  Redesiging is completed and the first  walls are printen and stand tall on the foundation!

zaandam4zaandam3

De gevels zijn met steen reliëf op ware grote geprint met een verdieping voor de voeg.De gevels zij geweatherd door eerst de witte gevels met mat zwart in te verven, daarna steenrood/bruin  over de stenen licht aan te brengen en tot slot de voegen en vervuiling te realiseren door grijze verf op waterbasis te laten inwerken en de stenen schoon met vochtige doek  schoon te vegen.

img_5913img_5846

The walls are 3dprinted with stone contrast . To reach the best “stone”result  first a layer of matt black is painted followed bij stone reddish/brown.  finally grey waterbased paint  gives the perfect finish in weathering. Just use a  light wet cloth to remove an clear it from the stones.

Share this post
  , ,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.